ALLE BASKETBALCOMPETITIES VOORTIJDIG BEËINDIGD

24 Mar

Naar aanleiding van de nieuwe informatie over de bestrijding van het coronavirus die gisterenavond (23 maart) door de Nederlandse overheid naar buiten is gebracht, ziet de Nederlandse Basketball Bond zich genoodzaakt alle basketbalcompetities voortijdig te beëindigen.

Eén van de dringende aanvullende overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen tot 1 juni te verbieden. De ondergrens van honderd personen die aanvankelijk gold, verdwijnt.

Deze maatregel heeft tot gevolg dat alle landelijke competities en afdelingscompetities per direct worden beëindigd. Er worden geen kampioenen aangewezen. De NBB acht dit niet passend gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin het land verkeert. Een uitzondering daarop vormen poules waarin eventueel al een kampioen is. Dat geldt met name voor afdelingscompetities.

Bij plaatsing voor de competities in het nieuwe seizoen 2021-2022 zal worden gekeken naar de huidige stand. Als het gaat om promotie en degradatie zal een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt welke teams daarvoor in aanmerking komen.

Voor meer informatie omtrent het coronavirus en basketbal, kun je terecht op onderstaande website van de NBB:
https://www.basketball.nl/competities/competitiezaken/coronavirus/

Voor overige vragen kun je altijd terecht bij iemand van het bestuur van BC Bladel.

Heel veel liefs en sterkte de komende tijd,
Het Bestuur

No comments yet

Leave a Reply