Wedstrijdverslag Alles over Groenbeheer all-stars

24 Sep

Op zaterdag 21 september heeft het vernieuwde Heren 1 van Bladel hun eerste thuiswedstrijd gespeeld. Het was tegen een sterke tegenstander die meteen vanaf het begin als titelkandidaat wordt aangeschreven. Het vernieuwde Heren 1 met een nieuwe sponsor, coach en spelers stond een flinke taak te wachten. 

In het eerste kwart kwamen de Alles over Groenbeheer all-stars niet scherp uit de startblokken en wisten ze niet goed om te gaan met de verdedigende druk van de tegenstander. Dit zorgde vrij vlot voor een achterstand van meer dan tien punten. Na een time-out wist Bladel zich redelijk te herpakken en bleek het uiteindelijk echt een wedstrijd te worden. De score aan het eind van het eerste kwart was 8-22 in het voordeel van de tegenstander.

Het tweede kwart werd al sterker begonnen en de voorsprong van de tegenstander groeide niet. De spelers van Bladel begonnen meer vertrouwen in elkaar te krijgen en dit leverde een mooie heen en weer strijd op tussen beide teams. Door een paar sterke drives en kicks kregen de heren een aantal open driepunters die ze wisten te verzilveren. Bladel kwam terug tot een acht punten achterstand. Helaas door een paar benutte vrije worpen werd het kwart afgesloten met een stand van 24-35. 

Na de rust zag je dat heren 1 nog zeker in de overwinning geloofde en dit was direct duidelijk door scherp uit de startblokken te komen met twee gescoorde driepunters. Den Dungk gaf echter niks cadeau en hierdoor zou het een wedstrijd worden die op vechtlust en teamspel besloten zou worden. Bladel wist weer een stukje van de achterstand terug te knabbelen. De achterstand van elf punten werd kleiner gemaakt tot negen punten.

Alle hoop was nog aanwezig bij de spelers. Bladel gaf zich niet gewonnen en bleef vechten tot in de laatste seconden. De Alles over Groenbeheer all-stars kwamen nog een keer terug tot zes punten. Helaas konden de spelers het laatste beetje van het gat niet overbruggen. Het werd zichtbaar dat de ervarenheid van Den Dungk het verschil maakte in de wedstrijd. Een tweetal driepunters op het einde van de wedstrijd gooide de pot op slot en het lukte Bladel niet meer om het gat te dichten.  De eindstand was dan ook 54-69 in het voordeel van Den Dungk. 

Uit de wedstrijd kan opgemaakt worden dat het qua vechtlust en energie een stuk beter was dan tegen de Falcons. Helaas kon het zich niet uiten in een overwinning. Het harde werken en een goede teamspirit zal uiteindelijk leiden tot mooie overwinningen. Nu is het vooral zaak om te wennen aan het nieuwe systeem, vertrouwen hebben in elkaar en elkanders kwaliteiten te benutten. 

Op naar de volgende pot.

No comments yet

Leave a Reply