Dames basketbal vechten zich naar winst in debuutwedstrijd

15 Sep

Met een aantal speelster die zijn teruggekomen in het team en een waardevolle aanvulling vanuit de jeugd hebben de dames zich dit jaar onder leiding van de nieuwe trainer/coach Fieke de Wit een klasse hoger ingeschreven. Een grote uitdaging waarvoor de eerste trainingen hard gewerkt is. De eerste wedstrijd was dan ook de eerste krachtmeting. Na een eerste inschatting van de ervaren tegenstander werd vol ingezet op snelheid en felheid.

De wedstrijd werd fel begonnen waarmee meteen veel druk op de tegenstander gezet werd. Aan beide kanten kwamen kansen, maar de eerste scores waren voor het team uit Bakel. Er werden mooie kansen gecreëerd en goede beslissingen genomen, maar omdat de kansen niet werden afgemaakt werd de hele eerste helft tegen een achterstand aangekeken. Ondanks de achterstand van maximaal 12 punten bleef de inzet optimaal en werd in de tweede helft teruggevochten. Vrije kansen van Bente, mooie insite acties van Marit en sterk verdedigend werk van Lieke H en Amber zorgde ervoor dat we in de tweede helft meer scoorde en konden inlopen. Veel van de goede trainingsarbeid werd in de wedstrijd terug gezien.

Het vierde kwart werd met een achterstand van 38-29 fel begonnen. De dames vonden elkaar steeds beter en de ballen begonnen te vallen. Langzaam kwamen ze dichterbij en de tegenstander voelde de druk. Pas in de laatste minuut zorgde Lieke van den Hurk voor de gelijkmaker en door sterk tactisch spel kon de voorsprong behouden worden. Met nog een paar seconde te spelen en 2 punten voor zetten de tegenstanders alles op alles en dit zorgde ervoor dat Bente de helemaal vrije Marije kon bereiken die de laatste score voor haar rekening kon nemen waardoor het verschil uiteindelijk 4 punten werd en met 48-44 werd gewonnen. De blijdschap was dan ook groot na een terechte en zwaarbevochte eerste overwinning.   

One Response to “Dames basketbal vechten zich naar winst in debuutwedstrijd”

  1. Peer Maas 17 september 2019 at 09:25 #

    Top gedaan dames

Leave a Reply