Dunatos – MSE2

1 Oct

Door: Maarten van Zuilichem

Met 7 flinke katers op het veld begint Bladel aan de altijd lastige uitwedstrijd bij Dunatos (laatste 2 keer verloren). Ondanks de sub-optimale lichaamscondities schiet Bladel uit de startblokken en met 2 driepunters en 2 drives staat het al snel 4-10 voor de bezoekers in Blauw. Dunatos begint daarna wat makkelijker te scoren uit sterk uitgespeelde dribble-drive aanvallen, maar in de verdediging blijven stops uit. De thuisploeg staat vaak net iets te dicht op de man en wordt zo met drives en met name fakes steeds geklopt.

Zo blijft er een gat van 7 punten tot halverwege het 2e kwart. Bladel begint dan slordig te spelen en met een aantal turnovers staan we met 5 minuten voor de rust weer gelijk. Dunatos ruikt bloed (en alcoholdampen) en de klassieker “ze zitten er door heen” klinkt meerdere malen door de arena. Niks is echter minder waar: de verdediging van de bezoekers wordt aangetrokken en Dunatos scoort voor rust niet meer. Bladel speelt sterk samen en met wat backdoors staan we met rust comfortabel 11 punten voor.

In de 2e helft verliest Bladel 2 spelers met blessures en moeten de 5 overgebleven strijders een Dunatos run incasseren, waarmee we begin 4e kwart weer gelijk staan (ik zat met mijn enkel onder de kraan, dus weet eigenlijk niet wat er verder gebeurd is dit kwart). Dan de grand finale. Dunatos probeert onder luid gejoel van o.a. de de 2 mini’s van de week een voorsprong te pakken, maar gaat slordig met de bal om. Ook Bladel heeft moeite om onder de druk uit te spelen en naast turnovers begint ook de 24 seconden klok aan beide kanten een rol te spelen. Bladel past de opbouw wat aan en brengt zo meer rust. Met een goeie combinatie van insides scores, driepunters en sterke team defence staat er in een paar minuten weer een gat van 10 punten op de borden.

Dunatos gooit er nog een paar driepunters in, maar omdat Bladel zijn vrije worpen raak gooit (waarbij het stoppen van de klok voor een mooi intiem moment zorgt tussen #8 Jay en onze #24 Robin), komt de overwinning niet meer in gevaar. Bladel is zo eindelijk eens een keer goed uit de startblokken gegaan en heeft nu 2 wedstrijden gewonnen die vorig jaar verloren gingen. Ook de 3e helft was een formaliteit, omdat Dunatos Heren 1 niet het thuisprogramma afsluit en de spelers dus nog taken hadden. Komende week staat de thuiswedstrijd tegen Kimbria op het programma, vorig jaar een van de sterkste tegenstanders in de klasse (hoewel thuis een stuk taaier dan uit) en dus meteen de volgende “4 punten wedstrijd”.

Nog dank voor de geblesseerde speler van Dunatos die als 2e scheids inviel nadat er maar 1 externe scheids beschikbaar bleek te zijn!

No comments yet

Leave a Reply