Archive by Author

Dames basketbal vechten zich naar winst in debuutwedstrijd

15 Sep

Met een aantal speelster die zijn teruggekomen in het team en een waardevolle aanvulling vanuit de jeugd hebben de dames zich dit jaar onder leiding van de nieuwe trainer/coach Fieke de Wit een klasse hoger ingeschreven. Een grote uitdaging waarvoor de eerste trainingen hard gewerkt is. De eerste wedstrijd was dan ook de eerste krachtmeting. Na een eerste inschatting van de ervaren tegenstander werd vol ingezet op snelheid en felheid.

De wedstrijd werd fel begonnen waarmee meteen veel druk op de tegenstander gezet werd. Aan beide kanten kwamen kansen, maar de eerste scores waren voor het team uit Bakel. Er werden mooie kansen gecreëerd en goede beslissingen genomen, maar omdat de kansen niet werden afgemaakt werd de hele eerste helft tegen een achterstand aangekeken. Ondanks de achterstand van maximaal 12 punten bleef de inzet optimaal en werd in de tweede helft teruggevochten. Vrije kansen van Bente, mooie insite acties van Marit en sterk verdedigend werk van Lieke H en Amber zorgde ervoor dat we in de tweede helft meer scoorde en konden inlopen. Veel van de goede trainingsarbeid werd in de wedstrijd terug gezien.

Het vierde kwart werd met een achterstand van 38-29 fel begonnen. De dames vonden elkaar steeds beter en de ballen begonnen te vallen. Langzaam kwamen ze dichterbij en de tegenstander voelde de druk. Pas in de laatste minuut zorgde Lieke van den Hurk voor de gelijkmaker en door sterk tactisch spel kon de voorsprong behouden worden. Met nog een paar seconde te spelen en 2 punten voor zetten de tegenstanders alles op alles en dit zorgde ervoor dat Bente de helemaal vrije Marije kon bereiken die de laatste score voor haar rekening kon nemen waardoor het verschil uiteindelijk 4 punten werd en met 48-44 werd gewonnen. De blijdschap was dan ook groot na een terechte en zwaarbevochte eerste overwinning.   

Takenschema September 2019

15 Sep

Bij dezen het takenschema voor de thuisprogramma in September.

Ze staan ook al in Sportlink aangegeven. Mocht je niet kunnen dan dien je zelf voor vervanging te regelen.

Klik hier om het takenschema te downloaden.

ALV 5 september 2019

4 Sep

Donderdag 5 september vindt de extra ingelaste ALV plaats om 20.00 uur in de kantine van de sporthal in Bladel. Alle leden en ouders zijn hierbij van harte welkom.

Tijdens de ALV wordt de Ad-Interimvoorzitter aangekondigd waar je jouw goedkeuring voor kunt geven. Daarnaast worden de plannen van alle commissies voorgelegd, openstaande vacatures medegedeeld en beantwoorden wij graag al je vragen omtrent komend seizoen.

Dus heb je vragen of wil je ook graag iets bijdragen (super tof!)? We zien je graag verschijnen. Tot dan!

Sportspreekuur bij Fysiocenter Bladel

21 Aug

Beste basketballers,

Het nieuwe seizoen gaat weer van start en helaas kan dat ook gepaard gaan met fysieke klachten of blessures. Zoals sommige van jullie al weten kunnen jullie ook dit jaar weer gebruik maken van het ‘gratis’ sportspreekuur bij Fysiocenter Bladel. Dit geldt voor zowel de jeugd als voor de senioren. Een van onze (sport)fysiotherapeuten (Lisanne & Ruud) zal dan een screening uitvoeren ten aanzien van de blessure en er wordt waar mogelijk een diagnose gesteld. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kan zo nodig snel een behandeling worden gestart!

Het sportspreekuur is iedere maandag van 18.30 tot 19.30 uur en iedere dinsdag van 18.30 tot 19.00 uur. Voor de voorwaarden van het sportspreekuur, kun je op de website van Fysiocenter Bladel kijken.

Allemaal heel veel succes gewenst in het komende seizoen!

Met sportieve groet,
Team Fysiocenter Bladel